Tai kas gi yra tas paslaptingasis hidrolatas?

Hidrolatas yra vanduo, surenkamas iš augalų tada, kai distiliuojamas eterinis aliejus.

Distiliavimo proceso metu vanduo keliauja augalu, todėl hidrolate yra ištirpusių elementų (levandų hidrolate randama linalool 34,1%, terpineol 9,9%, borneol 7,1%, terpinen-4-ol 5,9%) [1]

Hidrolatas naudojamas kosmetikos gamyboje. Hidrolatas yra rūgštinis skystis, pH svyruoja 4,5-5,5. Levandų hidrolatas turi antigrybelinį poveikį (candida albicans).